اخذ ویزا ترکیه
f
پایتخت آنکارا
زبان رسمی ترکی
حکومت جمهوری
واحد پول لیر
مذهب اسلام
امید طول عمر
جمعیت 71،158،647 نفر
شهرهای مهم استانبول - آنکارا -
مساحت 780،580 کیلومتر مربع
خط ساحلی
مختصات جغرافیایی
روز استقلال
قاره آسیا


اطلاعات مورد نیاز برای اخذ ویزا و نحوه ارسال مدارک :

چگونه ویزای ترکیه بگیریم؟

شهرهای کشور ترکیه از جمله استانبول، آنکارا، ازمیر، بدروم، کوش آداسی و ... از جمله مقصدهای مهم سفر مسافران و گردشگران خارجی از جمله شهروندان ایرانی هستند و همانند سایر شهرهای جهان ورود به آن‌ها ملزم به دریافت ویزا از دولت است. البته طبق قوانین حاکم در این کشور شرایط، مدت و مبلغ دریافت ویزا برای شهروندان کشورهای مختلف متفاوت است.

ویزای گردشگری برای شهروندان ایرانی

بر اساس توافق صورت گرفته میان دولت‌های ایران و ترکیه، شهروندان ایرانی از قانون دریافت ویزا معاف بوده و می‌توانند تا ۹۰ روز تمام (سه ماه) بدون ویزا در خاک این کشور حضور داشته باشند. البته باید خاطر نشان کرد که در هنگام ورود به این کشور گذرنامه فرد باید حداقل دارای شش ماه اعتبار بوده و مهر ورود در یکی از پایانه‌های مرزی (زمینی یا هوایی) در آن ثبت شود. همچنین این ویزا برای شهروندان ایرانی رایگان است. البته در طول مدت اقامت با این نوع ویزا در ترکیه شهروندان ایرانی مجاز به فعالیت‌هایی مانند تحصیل، کار یا تجارت در این کشور نبوده و در پایان مدت اقامت ملزم به ترک خاک این کشور یا تمدید مدت اقامت هستند، زیرا در صورت اقامت بیش از حد مجاز با متخلفان به صورت قانونی برخورد می‌شود. در صورتی که با اهداف دیگری مانند تحصیل، کار یا تجارت قصد سفر به ترکیه را دارید، باید از طریق قانونی اقدام به دریافت مجوز اقامت در این کشور کنید.

ویزای کار

شهروندانی که متقاضی دریافت ویزای کار برای اقامت در ترکیه هستند، در ابتدا باید به محل نمایندگی‌های کشور ترکیه در کشور خود مراجعه و مدارک لازم را برای تکمیل پرونده ارائه کنند. پس از این مرحله، مدارک به وزارت کار و امور اجتماعی ترکیه ارسال شده و در صورت تائید، مجوز صدور ویزا برای متقاضی از جانب اداره کار صادر شده و متقاضی می‌تواند در مدت ۹۰ روز روادید خود را از نمایندگی مربوطه دریافت کند. گفتنی است ویزای کار طبق قانون در ترکیه شامل اجازه کار مدت‌دار و نامحدود برای کارکنان وابسته، کارکنان مستقل و موارد استثنائی است. مدت اعتبار روادید مدت‌دار یک سال در شغل و محل کار مشخص بوده و پس از اتمام آن می‌توان برای همان شغل و محل کار تا مدت سه سال تمدید شود. در صورت پایان این دوره نیز امکان تمدید مجوز تا شش سال وجود دارد. همچنین در صورتی که شهروند خارجی کلیه این دوره را بدون مشکل طی کند، می‌تواند اجازه کار دائم بدون محدودیت جغرافیایی در این کشور را دریافت کند.

ویزای تحصیلی

با توجه به علاقه دانشجویان ایرانی در سال‌های اخیر به ادامه تحصیل در دانشگاه‌های ترکیه در مقطع تحصیلات تکمیلی، درخواست برای دریافت ویزای تحصیلی نیز افزایش یافته است. البته دریافت این نوع ویزا نیز دارای مراحل مختلفی است؛ به این ترتیب که پس از اخد پذیرش و ثبت نام در دانشگاه مورد نظر، باید به ایران مراجعه و گواهی پذیرش به نمایندگی کشور ترکیه برای دریافت ویزای تحصیلی ارائه شود. این روادید دارای اعتبار یک‌ساله است ولی تا یک ماه پس ار ورود به خاک ترکیه، دانشجو باید به اداره امنیت مراجعه و دفترچه اقامت خود را دریافت کند.

در پایان ذکر این نکته نیز لازم به نظر می‌رسد که دولت جمهوری ترکیه امکان صدور روادید را به صورت الکترونیکی از طریق وبسایت  www.evisa.gov.tr  را برای کلیه متقاضیان فراهم کرده است. البته امکان درخواست ویزا به شکل حضوری در سفارتخانه و نمایندگی‌های این کشور همچنان برای متقاضیان فراهم است. در حال حاضر، سفارت ترکیه در تهران مستقر بوده و در برخی از شهرها نیز کنسولگری‌های ترکیه دایر و مشغول به فعالیت هستند.

نشانی سفارت و کنسولگری‌های ترکیه در ایران

سفارت ترکیه

تهران، خیابان فردوسی، پلاک ۳۳۷ / صندوق پستی: ۱۱۳۶۵-۸۷۵۸

تلفن: ۳۵۹۵۱۱۰۰ (۰۲۱)، نمابر: ۳۳۱۱۷۹۲۸

وب: tehran.emb.mfa.gov.tr

کنسولگری ترکیه در مشهد

مشهد، بلوار سجاد، خیابان گلایل، پلاک ۴۵

تلفن: ۳۷۶۴۵۱۵۰ (۰۵۱)، نمابر: ۳۷۶۲۰۰۳۱

وب:  meshed.bk.mfa.gov.tr

کنسولگری ترکیه در تبریز

تبریز، کوی ولیعصر، خیابان فروغی، فلکه همافر، کوچه فرهنگیان، پلاک ۸

تلفن: ۳۳۲۷۱۸۸۲ (۰۴۱)، نمابر: ۳۳۳۲۴۹۰۷

وب: tebriz.bk.mfa.gov.tr

کنسولگری ترکیه در ارومیه

ارومیه، خیابان شهید دکتر بهشتی، پلاک ۳۰

تلفن: ۳۳۴۷۸۷۷۰ (۰۴۴)، نمابر: ۳۳۴۶۹۵۹۵ 

وب: urumiye.bk.mfa.gov.tr

 

اطلاعات تماس با مسئول مربوطه در شرکت :

01732350062
09113709365